Vlaams Belang doet het (niet)

Vlaams Belang gaat niet mee in de wedloop om onze mooie bloemengemeente vol te planten met verkiezingsborden. Verschillende studies wijzen immers uit dat de impact ervan eerder verwaarloosbaar is en de irritatiefactor groot; maar het heeft een folkloristisch tintje en de macht der gewoonte maakt dat het dure, milieubelastende en onesthetische gebruik elke verkiezing weer opduikt. Er zijn anno 2012 in deze informatiemaatschappij nochtans vele alternatieven …

Het afdelingsbestuur van Lochristi liet zich inspireren door de afspraak tussen alle partijen in Destelbergen en besliste om geen tuinborden gebruiken, maar enkel de officiële borden van de gemeente.

Vlaams Belang schenkt de op deze manier uitgespaarde campagnemiddelen (500€) aan het project Heidebos van Natuurpunt. Het lijkt ons nuttiger een boom te planten dan een tuinbord. Wij hechten immers veel belang aan natuur en vrije (speel)ruimte. Het Heidebos wordt door veel inwoners van Lochristi gebruikt en op deze manier willen we een bescheiden bijdrage doen. Hiermee accentueren we ook een belangrijk punt van onze programma: namelijk de herwaardering van de buurtpleintjes en het faciliteren van de zachte recreatie en buitensport.
 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...